Saté lilit

17 november 2014 - Candidasa, Indonesië

Toch nog even een stukje schrijven.... Net met Wayan Nonok saté lilit wezen halen, hier achter in de kampong. We hebben al op diverse plekken saté lilit geproefd en dan was het ook echt wel lekker, maar zo lekker als hier...... Sateé lilit is (meestal) gemaakt van vis, vaak makreel. Een stukje vis gaat op/om een stokje en dan daaromheen kometen soort kruiden pasta. Zo ontzettend lekker!! Op een binnenplaats bij een woning is de hele familie bezig met het maken, opa en oma zijn met ibu bij de pasta bezig, opa en oma meer voor de gezelligheid denk ik. Twee zitten de stokjes klaar te maken en een andere man roostert de saté. Niks niet moeilijk op een barbecue, maar gewoon twee rijtjes bakstenen met daartussen kooltjes....., rekje erop en roosteren maar. Ik wilde ook nog pepes meenemen, maar die was nog niet gaar (is makreel in een sambaljasje, geroosterd in een bananenblad op kolen of kokosvuur).
Gelukkig had ik mijn knuffeltjes bij me, want er liep een lief jochie..... Opa schaterlachen toen ik hem een knuffeltje gaf, iedereen happy.
We reden de kampong in en ik herkende het steegje waar we ingingen, hier wonen ook Wayan en Sudi en ik denk het nog maar net en zie twee kinderen heel hard zwaaien, haha ze herkennen me gelijk. Op de terugweg staan ze alweer klaar om weer te zwaaien.....
Thuis even foto's maken en daarna heerlijk peuzelen. Zitten gewoon 20 stokjes in, zijn mooie bescheiden stukjes, niet van die hompen zoals je vaak in de Nederlandse sate ziet. En ik heb het niet vaak over prijzen, maar dit, zo vers van de pers en de lekkerste van van allemaal voor € 1,25........
Ik moet echt stoppen nu, want over 10 minuten................., haha, ja allebei massage!!!

2 Reacties

  1. Jacomijn:
    17 november 2014
    Heerlijk hoor!!
  2. Bob Tiny.:
    17 november 2014
    Wat een geweldige vacantie zeg . Doeiiii